formats
by Kategória Vásárlás.
Kék hortenzia

Kék hortenzia

Nem egyszerű eldönteni, hogy milyen virág kerüljön a kertbe. Mivel fontos a strapabíróság és a szépség, ezért olyan növényre lesz szükség, ami egyesíti magában ezeket a tulajdonságokat. A kék hortenzia felnevelése kissé bonyolult, de a haladók bátran megpróbálkozhatnak vele.

Az bizonyul előnyösnek, ha a kert talaja savas, mert ekkor igazán tetszetősök lesznek a virágok. Az elültetés előtt szükség lesz a részleges talajcserére. A timsóoldat segítségével arról is lehet gondoskodni, hogy a kék hortenzia színe igazán feltűnővé váljon.

Esetleg, ha a levelek elkezdenek sárgulni, akkor szükség lehet a vas alkalmazására. Az őszi metszésről sem szabad megfeledkezni, hiszen a virágok így lesznek egészségesek. Szükség esetén, akár le is lehet vágni pár szálat és be lehet vinni egy vázában a szobába.

A terebélyesre növő bokor dézsában is tartható, ha nincs lehetőség a kertbe való kiültetésre. Mivel a kék hortenzia inkább az árnyékosabb, hűvösebb helyeket kedveli, ezért lehetőleg a dézsát is ilyen helyre kell helyezni.

Print Friendly, PDF & Email