formats
by Kategória Webáruház.

Rotoros fúvókák

Bizonyára már mindenki látta, hogyan miként öntözik a nagyobb fűfelületeket, pázsitokat, sportpályákat. A földbe telepített rotoros fúvókák kiemelkednek a talajból és meghatározott nyomással a szélrózsa minden irányába szórják a vizet. Ezek az eszközök, típustól függően akár 9 méter távolságra is képesek eljuttatni a vízsugarat, így ha kiszámoljuk, kb. 250 m2 területet öntöznek egyszerre.

Ehhez természetesen szükség van megfelelő nyomásra, amely során eljut a víz a rotoros fúvókák szelepeihez, ahonnan nagy távolságra spricceli szét a vizet. Az állítható szög révén könnyen behatárolható az öntözni kívánt terület, valamint a nyomásszabályzóval is csökkenteni lehet a vízsugár erősségét.

A rotoros fúvókák rendkívül víztakarékos megoldást kínálnak, általuk akár 30%-al kevesebb vizet használhatunk adott terület öntözésére. A 10 cm-re kiemelkedő idomok nem zavaróak és diszkréten teszik a dolgukat. A ½”-os belső menetes csatlakozás révén minden típusú cső egyszerűen csatlakoztatható a rendszerre. Egy öntözésvezérlő beiktatásával tökéletes öntözőrendszert építhetünk ki kertünkben.

Print Friendly, PDF & Email