formats
by Kategória Autó.
Peugeot 308 alufelni

Peugeot 308 alufelni

Tény és való, hogy a felnivásárlás előtt fontos a méretekkel megismerkedni, azonban azt tudni kell, hogy miként szokták ezeket a feltüntetni. Ha például a Peugeot 308 alufelni oldalán az jelenik meg, hogy a 6Jx17 H2 ET14, akkor sokaknak fogalmuk sincs, hogy mit jelent és mit lehet leszűrni ezekből a számokból és betűkből.

Ekkor érdemes egy hozzáértő segítségét kérni. Egy szerelő is meg tudja mondani, hogy mondjuk a Peugeot 308 alufelni eszköznél az első szám a szélességet, a második pedig az átmérőt jelenti. Természetesen az ET az Einpresstiefe értéket takarja, míg a J és a H2 a felni és a gumi illeszkedési és szerelési profiljára utal.

A legtöbbször ezzel a kettővel nem szokott gond lenni. Annyit még tudni kell, hogy a Peugeot 308 alufelni osztókörét 4×100, 5×112 stílusban szokás megadni. Ezeket tudva milyen keréktárcsa mellett érdemes dönteni? Aki ért hozzá, az általában azt tanácsolja, hogy válasszon bármilyet az ember, a lényeg, hogy az minél kisebb legyen.

Mivel a hazai utak sok helyen nem épp a legjobbak, ezért tanácsos a kisfelnizést választani. Lehet, hogy Németországban vagy Ausztriában beválik a nagyobb Peugeot 308 alufelni, ahol ugye az utak szinte tökéletesek és nem is érzi az ember, hogy az aszfalthoz tapad a kocsi, mert szinte olyan, mintha repülne, azonban hazánkban már más a helyzet.

Azt is figyelembe kell venni, hogy mondjuk egy korszerű, új verdánál sem éri meg feljebb menni a Fiat Grande Punto alufelni eszközzel a legkisebb szükségesnél. Aki próbálkozni akar, az inkább tegye ezt egy 13-15 éves verdánál. De csakis akkor érdemes a nagyobb Fiat Grande Punto alufelni mellett dönteni, ha fontosabbnak bizonyul a közvetlen kormányzási élmény, mint a komfort.

Akik otthonosan mozognak a tuningolásban, gyakran azonban ezt a tanácsot nem fogadják meg. Miért? Többnyire a féktuning miatt. Gyakran a nagyobb féktárcsa, féknyereg egyszerűen nem fér be a kis kerék alá. Ekkor pedig nem marad más hátra, mint a nagyobb átmérőjű Fiat Grande Punto alufelni megvétele és felszerelése. A méretileg is ideális Fiat Grande Punto alufelni megvehető az Alu-Felni internetes boltban.

Print Friendly, PDF & Email