Síszemüveg

Síelés előtt el kell döntenünk milyen síszemüveget választunk. A kérdés rögtön adja magát, napszemüveg vagy síszemüveg a helyes választás.

Elsősorban arra kell gondolnunk, hogy a szemnek minden időjárási körülmények között meg kell szoknia az egybefüggő fehér hótakarót, akár szikrázó napsütésben, akár menetszélben vagy havazásban. Az egyszerű napszemüvegről nyugodtan elmondhatjuk, hogy nem helyettesítheti a síszemüveget, csakis tiszta, napfényes időben.

Arctica S-147 C Napszemüveg – 14 990 Ft

Arctica S-147 A Napszemüveg – 14 990 Ft

Arctica S-147 Napszemüveg – 14 990 Ft

 

 

 

 

 

 

 

A síszemüveg ugyanis akkor sem párásodik, ha kívülről valamilyen csapadék éri, például snowboardozás közben felszálló porhó, és a gyakori esések miatt a napszemüveg nagyon hamar párásodik.

A síszemüvegek ezzel szemben, lencséjüknek köszönhetően nem párásodnak, és képesek megszűrni az erős fényt, illetve ideális kontrasztot biztosítanak.

Síszemüveg vásárlása előtt, a minőség mellett a formára is nagy hangsúlyt kell fektetni, hisz illeszkednie kell az arc formájához, ahhoz, hogy biztosítsa a tökéletes látást, és a biztonságos sportolás élvezetét.

Ahhoz, hogy a síszemüveget optimálisan tudjuk használni be kell tartani némi alapvető szabályt. Fontos, hogy a síszemüveget úgy viseljük, hogy tudjon szellőzni, mert annak ellenére, hogy dupla lencse technológiával készül szinte az összes síszemüveg, s ezért nem párásodnak, levételkor inkább a nyakunkba tartsuk, mintsem a sísapkára feltolva.

Különféle színű síszemüveg lencséket választhatunk, de a legoptimálisabb mégis a narancssárga. Borús időben is kitűnően használható, sőt ködös és napsütéses időben is megállja a helyét.

A síszemüvegek kiválasztása, a forma, a lencse minősége vagy színe alapjában minden ember szubjektív megítélésén múlik, de rendszerint a minőség divatos megjelenéssel is párosul.

Print Friendly, PDF & Email
 
Home / Síszemüveg